El 65% dels barcelonins són usuaris dels mercats municipals

Barcelona presenta el primer simposi de Mercats de la Mediterrània, un esdeveniment que reuneix 200 delegats de vuit països. Es tracta de l’activitat final del projecte de la Med Emporion, liderat per la capital catalana.

A Barcelona els mercats reben uns 65 milions de visites anuals i el 65% dels ciutadans en són usuaris. L’activitat és tan important que el seu impacte econòmic es tradueix en un volum de negoci directe i indirecte de prop de 1.000 milions d’euros anuals, que suposen aproximadament el 35% del global en alimentació fresca i prop del 8% del conjunt del comerç minorista de la ciutat.

En aquest context, el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi, ha inaugurat el primer simposi de Mercats de la Mediterrània, organitzat per l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB).

L’esdeveniment ha reunit més de dos-cents delegats, amb representants del sector de vuit països diferents. La promoció dels mercats municipals d’alimentació, el seu desenvolupament, la seva competitivitat i el model de prestació de servei són les principals qüestions que es tracten en aquest congrés internacional, activitat final del projecte de la Med Emporion, amb finançament de la Unió Europea i liderat per Barcelona en col·laboració amb les ciutats de Torí, Gènova i Marsella.

Raimond Blasi ha destacat la importància del simposi, ja que «es parla d’un sector amb un gran impacte econòmic i social».

El regidor i president de l’IMMB ha afegit que «Barcelona vol ser capital europea dels mercats i assumir un lideratge europeu en el debat sobre els mercats i el seu futur, un lideratge que si podem exercir és gràcies a l’autoritat que ens dóna el reconeixement internacional del nostre model».

Blasi ha conclòs que els mercats «són no només un agent econòmic de primer ordre, sinó una eina de transformació urbana, un instrument clau en el nostre projecte de ciutat».

En la primera jornada del simposi de Mercats de la Mediterrània s’ha presentat l’estudi «Els mercats de la Mediterrània. Models de Gestió i bones pràctiques», un decàleg sorgit de la recerca que va dur a terme l’IMMB i realitzada entre mercats de tot l’àmbit mediterrani, des de Turquia fins al Marroc.

Ajuntament de Barcelona 04/06/2012 (ver noticia)

Si te ha gustado, hazlo social Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print
Email this to someone
email
× WhatsApp